TutorialeBlogging

Cum setezi o imagine pentru pagina principală folosind Rankmath sau Yoast?

Zilele trecute căutam cum pot să setez o imagine pentru pagina principală a blogului și am găsit că poți face aceasta folosind unul dintre cele două pluginuri de SEO: Rankmath sau Yoast.

E important să ai o imagine pentru homepage, altfel când distribui site-ul tău pe rețelele sociale îți va afișa doar un blank page, ceea ce va arăta urât din punct de vedere estetic. Sau poate transmite lipsă de profesionalism sau de încredere pentru vizitatori.

Îți voi explica pas cu pas cum să setezi această imagine cu unul dintre cele două pluginuri. Modalitatea este foarte simplă în ambele cazuri.

Imagine homepage cu Rankmath

În dashboard-ul WordPress selectează pluginul Rankmath. De acolo mergi la Titles & Meta > Homepage. Derulezi mai jos până ajungi la secțiunea Homepage Thumbnail for Facebook. Trebuie să îți apară ca în imaginea de mai jos.

Imagine homepage cu Rankmath

Aici încarci imaginea și dai pe Save changes.

Imagine homepage cu Yoast

În funcție de limba în care îți este setat pluginul (la instalare vine în română), selectezi tot așa din dashboard pluginul apoi mergi la Setări > Prima pagină. Derulezi până mai jos până ajungi la Aspect pe media socială precum în imaginea de mai jos.

Imagine homepage cu Yoast

Aici încarci imaginea dorită și apoi dai pe Salvează modificările.

După ce ai urmat acești pași în funcție de pluginul folosit, atunci când distribui site-ul tău pe rețelele sociale, îți va apărea imaginea principală setată.

Mult mai elegant nu? Să-ți fie de folos aceste informații! 🙂

Imagine articol: Image by Freepik

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button