Marketing AfiliatMarketing

Proiect de afiliere – Site de review-uri #1

În articolele precedente scriam despre faptul că marketing-ul afiliat a devenit din ce în ce mai competitiv în România datorită numărului foarte mare de afiliați și de proiecte ale acestora.

Așa cum spuneam în articolul tipuri de proiecte pentru marketing afiliat, pe orice nișă sau tip de proiect, nu există să nu ai concurență mai multă sau mai puțină.

Pentru a te deosebi de competiție trebuie să vii cu ceva în plus, sau să iei un proiect existent, realizat de alții, dar să-l faci mai bun.

Astfel am decis să încep un site despre review-uri pe bune, cu alte cuvinte produse testate personal sau de alte persoane, care să conțină poze originale (nu de produs) și opinii oneste, cu avantaje și dezavantaje.

Provocări

Una dintre cele mai mari provocări este evident, conținutul. Am început să testez produsele pe care le am și am publicat 3 astfel de recenzii pe site. Din ce am verificat prin casă, aș mai putea face review-uri pentru încă vreo 12 produse. 😀

De asemenea pentru a externaliza conținutul, încerc să găsesc scriitori dispuși să facă review la produsele personale, care să și fie în stoc la magazine pentru a putea fi cumpărate.

Am găsit până acum 2 scriitori care m-au ajutat cu 2 recenzii, deci în total 5 recenzii publicate pe site. Sunt mulțumit de munca lor și intenționez să colaborez în continuare cu ei în paralel cu munca mea la proiect.

Ce așteptări am de la site și ce vreau să mai implementez pe el

După ce voi face review la tot ce am și voi mai apela la ajutorul scriitorilor sau chiar la prieteni, rude pentru a mă lăsa să testez produsele lor și voi avea ceva trafic pe site, îmi propun să cer magazinelor produse pentru a le face review.

Pe viitor pe lângă review-urile individuale de produse, aș vrea să mai implementez pe site:

  • O categorie de oferte „fulger”, valabile o anumită perioadă și în care să recomand diferite produse cu prețul direct al acestora și cu mențiunea „Preț disponibil la data publicării articolului” pentru a evita confuziile.
  • O pagină cu cupoane de reducere de la cele mai căutate magazine – o să folosesc un plugin pentru asta
  • O secțiune unde să recomand de „cele mai bune…” în care să fiu onest cu vizitatorii, în sensul că să le comunic că produsele sunt recomandate pe baza documentării personale și a review-urilor altor persoane nu că „eu, noi am testat” când în realitate nu am testat. Această secțiune îmi propun să o construiesc altfel decât ce există deja, mult mai concentrată și cu informațiile de care are nevoie utilizatorul, pentru că oamenii nu au timp să citească prea mult ci vor soluția imediată la problemele lor. Pentru aceste articole voi folosi ChatGPT să-mi facă o schiță a articolului pe care o voi îmbrăca cu cuvintele mele, fie din inspirația de moment sau bazate pe research.

Nu voi face public numele site-ului deocamdată. Însă sper ca faptul că țin un jurnal aici, să mă motiveze și mai mult să lucrez la el. Am un job full-time ceea ce înseamnă că timpul este limitat, însă încerc să fac câte puțin în fiecare zi ceva la proiect.

So, urați-mi succes! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button